Szczegóły realizacji
Szeroki wybór dostępnych na rynku zgrzewarek pozwala na odpowiednie dopasowanie ich do konkretnego zastosowania. Wśród nich wyróżnić możemy między innymi zgrzewarki: kątowe, szczękowe, próżniowe, impulsowe, stołowe oraz przeznaczone do produkcji ciągłej. Odmienny charakter oraz zróżnicowane parametry pozwalają na zgrzewanie zwykłe lub próżniowe worków foliowych o różnej grubości.
Jednak wszystkie zgrzewarki łączy wysoka jakość wykonania zgrzewów, wydajność oraz bezawaryjność. Bogaty asortyment zgrzewarek do folii pozwala na wykorzystanie ich zarówno w biurach, jak i w dużych zakładach przemysłowych. Obsługa zgrzewarek jest łatwa, intuicyjna – i co najważniejsze – nie wymaga żadnych dodatkowych kwalifikacji od osób obsługujących.
Sprzedaż zgrzewarek do folii
Inwestycja w zgrzewarkę to czasami bardzo duży koszt, warto dobrze zastanowić się, którą z nich wybrać. Nie każdy producent zgrzewarek do folii oferuje produkty najwyższej jakości. Dlatego zanim kupisz zgrzewarki do worków foliowych zwróć szczególną uwagę na:
- wysoką jakość idącą w parze z atrakcyjną ceną
- estetykę jej wykonania
- jaki długi okres gwarancji ma zgrzewarka
- obsługę serwisową
- możliwość telefonicznej pomocy technicznej
- szybką wysyłkę
Rodzaje zgrzewarek do folii
- Zgrzewarka kątowa – zgrzewarki przeznaczone do zamykania produktów w folii w postaci półrękawa. Ekonomiczna metoda pakowania produktów – można pakować nią produkty jednostkowo lub zbiorczo. Zgrzewanie za pomocą ramienia ułożonego pod kątem prostym oraz dzięki zastosowaniu elektromagnesu. Czas chłodzenia i zgrzewania indywidualnie regulowany.
- Zgrzewarka szczękowa – zwane również zgrzewarkami szczypcowymi. Bardzo popularny i często użytkowany rodzaj zgrzewarek. Są to zgrzewarki manualne (ręczne). Zarówno obsługa urządzenia, jak i sam proces zgrzewania jest bardzo prosty. Materiały zgrzewane są punktowo, podczas jednego cyklu folia jest zgrzewana oraz odcinana. Urządzenie szybkie i bardzo trwałe.
- Zgrzewarki próżniowe – wykorzystywane przede wszystkim w przemyśle spożywczym, ale przydatne także w innych gałęziach przemysłu. Wykorzystanie zgrzewarki próżniowej przy pakowaniu produktów spożywczych przedłuża żywotność danego produktu. Szybkie i łatwe w obsłudze. Dostępne z jedną komorą próżniową lub dwiema komorami. Niektóre wyposażone również w funkcję dogazowania spożywczym gazem.
- Zgrzewarki impulsowe – są to zgrzewarki uruchamiane poprzez naciśnięcie pedału nogą przez operatora. Później praca przebiega automatycznie. Regulacja zgrzewu oraz chodzenia w jednym cyklu umożliwia zgrzanie folii o różnej grubości.
- Zgrzewarki stołowe – bardzo łatwe w obsłudze urządzenia, idealne przy mniejszych produkcjach, na przykład do zgrzewania worków foliowych. Wyposażone w bardzo trwałe elementy, które praktycznie zapewniają im żywotność. Cechuje je wysoka wydajność podczas pracy ciągłej oraz niskie koszty eksploatacji.
- Zgrzewarki ciągłe – zgrzewarki doskonałe do dużych produkcji. Wydajne, szybkie oraz niezawodne. Możliwość zgrzewania różnych materiałów takich jak: PE, PP, laminaty, laminowana folia aluminiowa. Wyposażone w płaską podstawkę lub w podstawkę z rolkami aluminiowymi w zależności od preferencji klienta.